Κρήτη: Δικάζονται τέσσερις παιδίατροι για τον θάνατο τρίχρονου παιδιού

Ξεκίνησε χθες η δίκη για την υπόθεση θανάτου ενός τρίχρονου αγοριού τον Μάιο του 2014 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου. Κατηγορούμενοι είναι τέσσερις παιδίατροι, τρεις γιατροί του νοσοκομείου Ρεθύμνου και μία ιδιώτης, οι οποίοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια του 3χρονου Ντένις, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις αρχές Μαΐου του 2014 και αφού είχε μεταφερθεί τρεις φορές στο νοσοκομείο και μία σε ιδιωτικό ιατρείο από τους γονείς του, έχοντας συμπτώματα ίωσης.

Όπως αναφέρει το goodnet.gr, πρώτοι κατέθεσαν οι γονείς του άτυχου μικρού, οι οποίοι περιέγραψαν τι ακριβώς συνέβη, πότε μεταφέρθηκε το τρίχρονο αγοράκι από τους ίδιους και τη γιαγιά του στο νοσοκομείο, τι εξετάσεις έγιναν, ενώ μίλησαν για πλημμελή ενημέρωσή τους από τους γιατρούς. Και οι δύο ήταν εξαιρετικά φορτισμένοι, ενθυμούμενοι τις τραγικές ημέρες και το χαμό του μικρού παιδιού τους, που ήρθε ξαφνικά και χωρίς αιτιολόγηση, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι οι ιατροδικαστικές εκθέσεις μιλούν για θάνατο που προέκυψε από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Τρίτος κατέθεσε ιατροδικαστής από την Αθήνα, ο οποίος διορίστηκε από την οικογένεια του μικρού Διονύση, ενώ το δικαστήριο διέκοψε για να επανέλθει την προσεχή Τρίτη 13 Μαρτίου.

Είναι προγραμματισμένο να καταθέσουν ακόμα επτά μάρτυρες, της πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης, ενώ το δικαστήριο, προκειμένου να σχηματίσει πλήρη εικόνα της κατάστασης και των ιατρικών δεδομένων, θα καλέσει να καταθέσουν δύο ακόμα ιατροδικαστές που είχαν εξετάσει τη σορό του Ντένις και είχαν κάνει τις ιστολογικές εξετάσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί